Satakunnan vapaaehtoistoiminnan verkosto

Satakunnan vapaaehtoistoiminnan verkosto 2022

Haluatko mukaan kehittämään satakuntalaista vapaaehtoistoimintaa yhdessä? Tule mukaan vapaaehtoistoiminnan verkostoon! Verkostoon ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tuntuuko esimerkiksi potentiaalisten vapaaehtoisten tavoittaminen haastavalta? Vai kaipaisitko eväitä oman osaamisesi kehittämiseen vapaaehtoisena?

Mitä teemme?
Satakunnan vapaaehtoistoiminnan verkoston tarkoituksena on jakaa tietoa, kokemuksia ja kehittää yhdessä vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnan rakenteita sekä yhteistyötä. Verkosto kokoaa vuosittain toimintasuunnitelman, jota päivitetään ja jonka etenemistä seurataan tapaamisissa. Vuonna 2022 kokoonnumme joka toinen kuukausi helmikuusta alkaen. Kaikki tapaamiset pidetään etäyhteyksin, jotta niihin on helppo osallistua kaikkialta maakunnasta. Vuonna 2022 verkoston rooli korostuu hyvinvointi-, terveys- ja turvallisuustyössä, jota tulevan hyvinvointialueen ja sidosryhmäyhteistyön kanssa tehdään. Keskeinen kytkös verkostolla on myös maakunnalliseen OLKA-toimintaan.

Verkoston tapaamiset ovat vapaamuotoisia ja koollekutsujana toimii Satakunnan yhteisökeskus. Verkoston tapaamisiin voi osallistua aina kun itselle sopii. Ennakkoilmoittautumisia ei ole, vaan suora osallistumislinkki löytyy aina osoitteesta:
www.yhteisokeskus.fi/tapahtumat

Mitä verkosto tarjoaa vapaaehtoiselle tai vapaaehtoisten kanssa työskentelevälle?
Vapaaehtoisille ja vapaaehtoisten kanssa työskenteleville verkosto tarjoaa alustan yhteiselle, laaja-alaiselle kehittämiselle ja tiedon jakamiselle. Yhdessä tehden ja asiantuntemusta kooten saadaan enemmän aikaan. Syksyllä 2022 järjestetään esimerkiksi maakunnallinen vapaaehtoistoiminnan tapahtumaviikko. Vuonna 2022 on tarkoitus panostaa myös vapaaehtoistehtävien ilmoittamiseen ja yhteismarkkinointiin vapaaehtoistyo.fi palvelun kautta.

Tapaamiset vuonna 2022: (aina kello 9-11)
2.2. – Vuoden 2022 toimintasuunnitelman teko
7.4. – Nuorten ja ikäihmihmisten innostaminen mukaan vapaaehtoistoimintaan- työpajailua
2.6.- Nuorten innostaminen mukaan vapaaehtoistoimintaan, muut ajankohtaiset
4.8. Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä- viikko lähestyy, muut syksyn tulevat
6.10. Vapaaehtoistoimintaa suurella sydämellä- viikon purku
1.12.

Materiaalit:

Toimintasuunnitelma2022 päiv 10.6.2022
Diat 2.2.
Diat 7.4.
Diat 2.6.
Diat 4.8.
Lisätietoja

Annemari Hirsimäki