Satakuntaliiton rahoittaman Ruoka-apu Satakunta -hankkeen tarkoituksena on laajentaa ja kehittää satakuntalaista ruoka-aputoimintaa.
Hankkeen tavoitteena on:
- Laajentaa ruoka-apua kaikkien satakuntalaisten saataville
- Kehittää ruoka-apua tarjoavien toimijoiden yhteistyötä
- Tarjota heikommassa asemassa oleville satakuntalaisille neuvontaa, ohjausta ja tukea ruoka-avun yhteydessä
- Edistää kauppojen, tuotantolaitosten, ravintoloiden ja muiden toimijoiden hävikkiruuan hyödyntämistä heikommassa asemassa olevien satakuntalaisten hyväksi
- Kehittää ylijäämäruuan jakamisen kylmäketjuja ja logistiikkaa
Konkreettisten toimenpiteiden avulla luodaan Satakuntaan kattava ruoka-avun verkosto ja tasavertaistetaan mahdollisuutta ruoka-apuun. Ruoka-aputoimijoiden yhteistyö on kestävästi ja tehokkaasti organisoitua. Se edistää heikommassa asemassa olevien hyvinvointia, tukee kestävää kehitystä hyödyntämällä ylijäämäruokaa sekä turvaa ruoka-aputoiminnan elintarviketurvallisuutta.
Hankeaika 2020–2021
Ohjeistus elintarvikkeiden lahjoittajan ja ruoka-aputoimijan yhteistyöstä (PDF)
VIDEO: Ohjeistus elintarvikkeiden lahjoittajan ja ruoka-aputoimijan yhteistyöstä
Sopimuspohja elintarvikkeiden lahjoittajan ja ruoka-aputoimijan yhteistyöstä
Ruokavirasto.fi Eviran ohje: Ruoka-apuun luovutettavat elintarvikkeet