Ruoka-apu Satakunta

Ruoka-apu Satakunta

Satakuntaliiton rahoittaman Ruoka-apu Satakunta -hankkeen tarkoituksena on laajentaa ja kehittää satakuntalaista ruoka-aputoimintaa.

Hankkeen tavoitteena on:

  • Laajentaa ruoka-apua kaikkien satakuntalaisten saataville
  • Kehittää ruoka-apua tarjoavien toimijoiden yhteistyötä
  • Tarjota heikommassa asemassa oleville satakuntalaisille neuvontaa, ohjausta ja tukea ruoka-avun yhteydessä
  • Edistää kauppojen, tuotantolaitosten, ravintoloiden ja muiden toimijoiden hävikkiruuan hyödyntämistä heikommassa asemassa olevien satakuntalaisten hyväksi
  • Kehittää ylijäämäruuan jakamisen kylmäketjuja ja logistiikkaa

Konkreettisten toimenpiteiden avulla luodaan Satakuntaan kattava ruoka-avun verkosto ja tasavertaistetaan mahdollisuutta ruoka-apuun. Ruoka-aputoimijoiden yhteistyö on kestävästi ja tehokkaasti organisoitua. Se edistää heikommassa asemassa olevien hyvinvointia, tukee kestävää kehitystä hyödyntämällä ylijäämäruokaa sekä turvaa ruoka-aputoiminnan elintarviketurvallisuutta.

Hankeaika 2020–2021

Materiaalit

Ohjeistus elintarvikkeiden lahjoittajan ja ruoka-aputoimijan yhteistyöstä (PDF)

VIDEO: Ohjeistus elintarvikkeiden lahjoittajan ja ruoka-aputoimijan yhteistyöstä

Sopimuspohja elintarvikkeiden lahjoittajan ja ruoka-aputoimijan yhteistyöstä

Ruokavirasto.fi Eviran ohje: Ruoka-apuun luovutettavat elintarvikkeet

Ruoka-apu Satakunta loppuraportti

Lisätietoja

Milja Karjalainen