OLKA-toiminta

OLKA

 

 

 

 

OLKA tarkoittaa koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa Satakunnan hyvinvointialueella. Toiminnan tavoitteena on tarjota asiakkaille, potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA on Husin ja Hyte ry:n kehittämä valtakunnallinen konsepti. Satakunnan yhteisökeskus koordinoi OLKA-toimintaa yhteistyössä Satakunnan hyvinvointialueen kanssa.  

OLKA-toimintaan kuuluvat sairaaloissa ja sote-keskuksissa sijaitsevat OLKA-pisteet, sekä vapaaehtois-, vertaistuki- ja kokemustoimintaa. Asiakkaat, potilaat ja heidän läheisensä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset saavat tietoa OLKA-pisteiltä omalla alueella toimivien 3. sektorin palveluista Tarjoamme tietoa vertaistuesta ja toimimme linkkinä kokemustoimijoiden ja kokemusasiantuntijoiden sekä sote-ammattilaisten välillä.  

OLKA-toiminnan vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi aula-avustajina, saattajina, juttukavereina, esiintyjinä tai lasten leikkikavereina. Räätälöimme tehtäviä vapaaehtoisten toiveiden mukaisesti. Toimintamme on luottamuksellista ja kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja perehdytetään tehtäviin sekä toimintaympäristöön. Vapaaehtoisia sitoo vaitiolovelvollisuus. 

Vapaaehtoisille OLKA tarjoaa mielekästä tekemistä, yhteisöllisyyttä, oman osaamisen kehittämistä, virkistystä ja aitoa auttamisen kokemusta. 

Satakunnan hyvinvointialueen OLKA-toiminnan pääsivut löytyvät osoitteesta: 
satakunnanhyvinvointialue.fi/asiointiopas/olka-toiminta/

Lisätietoa OLKA-toiminnasta saat osoitteesta: olkatoiminta.fi 

Katso lyhyet videot OLKA-toiminnasta: 

OLKA-toimintamalli
OLKA: vapaaehtoisena sairaalassa 

”Haluatko mukaan OLKAn vapaaehtoiseksi? Hae mukaan alla olevasta linkistä ja olemme yhteydessä sinuun: https://satakunnanhyvinvointialue.fi/asiointiopas/olka-toiminta/haluatko-mukaan-olka-vapaaehtoistoimintaan/ Haastattelemme ja koulutamme kaikki vapaaehtoiset. 

Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse: 

OLKA-toimintamalli:
Satakunnan yhteisökeskus
Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Annemari Hirsimäki
(POISSA, ota yhteys Mirva Valkamaan)

Vapaaehtoistoiminta Satasairaalassa:
Satakunnan yhteisökeskus
OLKA-koordinaattori
Kata Alastalo
p. 044-986 1239
kata.alastalo (ät) yhteisokeskus.fi 

OLKA-toiminta sote-keskuksissa:
Satakunnan yhteisökeskus
Järjestökoordinaattori
Mirva Valkama
p. 044-986 1242
mirva.valkama (ät) yhteisokeskus.fi 

SHA_tunnus_RGB_FI_musta

Satakunnan yhteisökeskusTuettu Veikkauksen tuotoilla