OLKA-toiminta

OLKA

 

 

 

 

Olka tarkoittaa koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Olka on Husin ja Hyte ry:n kehittämä konsepti. Satakunnan yhteisökeskus koordinoi Satasairaalassa tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukitoimintaa. Lisäksi olemme mukana kehittämässä toimintamallia perusterveydenhuoltoon. Jalkauttamisesta vastaa Satakunnan Olka-verkosto.

Toimintaan kuuluvat sairaaloissa ja sote-keskuksissa sijaitsevat Olka-pisteet, sekä vapaaehtoistoimintaa, vertaistukitoimintaa ja kokemustoimintaa. Olka-pisteiltä asiakkaat ja potilaat, heidän läheisensä, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset saavat tietoa alueellaan toimivien järjestöjen ja seurakuntien palveluista. Tarjoamme tietoa vertaistuesta ja toimimme linkkinä kokemustoimijoiden- ja kokemusasiantuntijoiden sekä sote-ammattilaisten välillä. Lähtökohtanamme on kiireetön kohtaaminen.

Olka-toiminnan vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi saattajina, juttukavereina, aula-avustajina, esiintyjinä tai lasten leikkikavereina. Räätälöimme tehtäviä vapaaehtoisten toiveiden mukaisesti. Toimintamme on luottamuksellista ja kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ja perehdytetään tehtäviin sekä toimintaympäristöön. Vapaaehtoisia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Vapaaehtoisille Olka tarjoaa mielekästä tekemistä, yhteisöllisyyttä, oman osaamisen kehittämistä, virkistystä ja aitoa auttamisen kokemusta.

Satakunnan hyvinvointialueen Olka-toiminnan pääsivut löytyvät osoitteesta: satakunnanhyvinvointialue.fi/asiointiopas/olka-toiminta/haluatko-mukaan-olka-vapaaehtoistoimintaan/

Lisätietoa Olka-toiminnasta saat osoitteesta: olkatoiminta.fi

Katso lyhyet videot Olka-toiminnasta:

OLKA-toimintamalli
OLKA: vapaaehtoisena sairaalassa

Haluatko mukaan Olkan vapaaehtoiseksi? Juuri tällä hetkellä tarjolla olevat tehtävämme löydät osoitteesta vapaaehtoistyo.fi . Laita hakukenttään hakusanaksi Satakunta. Sivustolta löydät lomakkeen, jonka lähetettyäsi otamme sinuun yhteyttä. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. 

Lisätietoja:

OLKA-toimintamalli:
Satakunnan yhteisökeskus
Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Annemari Hirsimäki
p. 044-744 4181
annemari.hirsimaki (ät) yhteisokeskus.fi

Vapaaehtoistoiminta Satasairaalassa:
Satakunnan yhteisökeskus
OLKA-koordinaattori
Kata Alastalo
p. 044-986 1239
kata.alastalo (ät) yhteisokeskus.fi

OLKA-toiminta sote-keskuksissa:
Satakunnan yhteisökeskus
Järjestökoordinaattori
Mirva Valkama
p. 044-986 1242
mirva.valkama (ät) yhteisokeskus.fi

SHA_tunnus_RGB_FI_musta

Satakunnan yhteisökeskusTuettu Veikkauksen tuotoilla