OLKA-toiminta

OLKA

 

 

 

 

OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan Satasairaalan ja Satakunnan yhteisökeskuksen yhteistyönä. OLKA on HUSin ja EJY ry:n kehittämä konsepti.

OLKA-toimintaan kuuluvat sairaaloissa sijaitsevat OLKA-pisteet sekä vapaaehtoistoiminta. Satasairaalassa OLKA-piste sijaitsee AB-aulassa. OLKA-pisteellä tarjotaan tietoa vertaistuesta ja vertaistuen välitystä, tietoa potilasjärjestöjen ja sairaalan tukimuodoista, potilasjärjestöjen ja sairaalan yksiköiden teemapäiviä sekä kiireetöntä kohtaamista.

Vertaistukea tarjotaan potilaalle ja hänen läheiselleen vapaaehtoisten vertaistukijoiden voimin. OLKA-toiminnan vapaaehtoiset voivat puolestaan toimia esimerkiksi saattajina, kuuntelijoina tai lasten leikkikavereina. Toiminta on luottamuksellista ja kaikki Satasairaalassa toimivat vapaaehtoiset haastatellaan ja koulutetaan vapaaehtoistyöhön sekä sairaalaympäristössä toimimiseen. Vapaaehtoisia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Vapaaehtoisille OLKA tarjoaa mielekästä tekemistä, yhteisöllisyyttä, oman osaamisen kehittämistä, virkistystä ja aitoa auttamisen kokemusta.

Satasairaalan OLKA-toiminnan pääsivut löytyvät osoitteesta: http://www.satasairaala.fi/potilaille/olka 

Katso lyhyet videot OLKA-toiminnasta:

OLKA-toimintamalli
OLKA: vapaaehtoisena sairaalassa

Haluatko mukaan OLKAn vapaaehtoiseksi?
Jätä yhteystietosi osoitteessa http://www.satasairaala.fi/potilaille/olka ja otamme sinuun yhteyttä.

Lisätietoja:

Satakunnan yhteisökeskus
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Annemari Hirsimäki
p. 044-744 4181
annemari.hirsimaki (ät) yhteisokeskus.fi

Satakunnan yhteisökeskusTuettu Veikkauksen tuotoillaSatasairaala