Lasten ja nuorten harrastusrahasto hakiijoille

Lasten ja nuorten harrastusrahastosta voit hakea stipendiä kattamaan alle 18-vuotiaan lapsen tai nuoren harrastuksesta aiheutuvia kuluja. Hakemukset käsitellään kolmen kuukauden välein. Rahaston perustajista koostuva raati valitsee stipendien saajat. Rahaston raati kokoontuu hakukauden päättymistä seuraavan kuukauden alussa.

Hakuohjeet

LASTEN JA NUORTEN HARRASTUSRAHASTO

Kohderyhmä: alle 18-vuotiaat nuoret
Tarkoitus: harrastuksesta aiheutuviin kuluihin

Hakeminen tapahtuu täyttämällä sähköinen hakulomakkeella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.

Hakulomake tammi-maaliskuulle 2023: https://link.webropolsurveys.com/S/B7A28DA564A51EBA

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää sähköistä lomaketta, niin otathan yhteyttä milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi/044 5296803, niin sovitaan tarkemmin paperisen hakulomakkeen täyttämisestä ja toimittamisesta. 

HakumenettelyVuoden 2023 hakuajat ovat seuraavat:

1.1. – 31.3.2023

1.4. – 30.6.2023

1.7. – 30.9.2023

1.10. – 31.12.2023

Hakea voi koska vaan. Hakemukset käsitellään neljä kertaa vuodessa, kunkin hakukauden päätyttyä. Kaikille hakeneille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse.

 

Harrastusrahasto_UKK (1)

Miten voin hakea tukea?

  • Olemme vuoden vaihteessa 2021-2022 siirtyneet sähköiseen hakumenettelyyn. Tukea voi hakea täyttämällä hakemuksen, joka löytyy osoitteesta https://www.yhteisokeskus.fi/lastenjanuortenharrastusrahastohakijoille/
  • Jos sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää sähköistä lomaketta, niin voit toimittaa myös paperisen hakulomakkeen. Ota yhteyttä milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi / 0445296803, niin sovitaan tarkemmin järjestelystä. Emme halua sähköisen hakemuksen täyttämisen olevan esteenä tuen hakemiselle, joten otathan rohkeasti yhteyttä.

Mihin kaikkeen voin hakea tukea?

  • Mitä konkreettisemmat hakukohteet ja tarkemmat tiedot, sitä selkeämpää on harrastusrahaston edustajien tehdä päätöksiä.

Koska voin hakea tukea?

  • Hakukausi on aina 3 kk (tammi-maalis, huhti-kesä, heinä-syyskuu, loka-joulu). Voit lähettää hakemuksen koska tahansa. Hakemukset käsitellään aina hakukauden päättymisen jälkeisenä kuukautena. Esimerkki: jätit hakemuksen tammikuussa 2022, hakemus käsitellään huhtikuussa 2022. Päätöksestä saat tiedon huhtikuun aikana.

Olen saanut aikaisemmin tukea. Voinko hakea tukea uudelleen?

  • Harrastusrahastosta voi hakea tukea useamman kerran. Jos olet saanut myönteisen päätöksen ja tuki on päättymässä/päättynyt, voit hakea avustusta uudelleen. Huomioithan myös sen, että hakukausi on aina 3 kk ja päätökset tulevat hakukauden jälkeen. Hae tukea mieluummin vähän etukäteen, kuin taannehtivasti niin, että laskuja on ehtinyt jo jäädä mahdollisesti rästiin. Myönnetty avustuspäätös tehdään aina sen hakukauden hakemukset huomioiden, joten vaikka olisit saanut tukea edellisellä hakukaudella, emme automaattisesti myönnä tukea myös seuraavalla hakukaudella vaikka perheen tilanne olisikin pysynyt muuttumattomana (ks. Kohta Miksi sain kielteisen päätöksen).

Miten ja koska saan tiedon siitä, että myönnettiinkö tukea vai ei?

  • Lähetämme jokaiselle hakijalle tiedon sähköpostitse, kun harrastusrahaston edustajat ovat hakemukset käsitelleet ja tehneet päätökset. Käsittelemme hakemukset 1-2 viikon sisällä hakukauden päättymisen jälkeen. Lopullinen tieto voi joskus kestää vielä hieman kauemmin, koska rahaston edustajien ehdotukset menevät vielä Satakunnan yhteisöt ry:n hallituksen hyväksyttäväksi. (Huom! Mitään hakemusten sisältötietoja ei välitetä Satakunnan yhteisöt ry:n hallitukselle, vaan he hyväksyvät vain eurosummat ja jaettavien avustusten kokonaismäärän. Miksi näin? Harrastusrahaston säännöissä on määritelty, että hyvän hallintotavan mukaisesti rahaston edustajien tekemät myönteiset hakuehdotukset, menevät vielä Satakunnan yhteisöt ry:n hyväksyttäväksi.)

Sain kielteisen päätöksen aikaisemmin, voinko hakea tukea uudelleen?

  • Jos olet saanut kielteisen päätöksen, voit hakea avustusta uudelleen.

Minkä takia sain kielteisen päätöksen?

  • Päätöksentekoon vaikuttaa hyvin monet asiat, esimerkiksi saapuneiden hakemusten määrä, sisällöt, haettavien ja myönnettävien avustusten eurosummat, rahaston jaettavissa oleva euromäärä. Muistathan, että voit hakea avustusta uudelleen, vaikka olisit saanut jollakin hakukaudella kielteisen päätöksen.

Olen maksanut jo laskun, voinko hakea siihen tukea?

  • Harrastusrahastosta emme maksa stipendiä yksityistilille vaikka harrastusmaksusta olisikin osoittaa kuitti. Maksu maksetaan aina urheiluseuralle tai muulle harrastustoimintaa toteuttavalle toimijalle tai välinehankintojen osalta yritykselle.

Mitä tehdä, jos perheen tilanne onkin hakukauden aikana muuttunut merkittävästi parempaan eikä tuelle olekaan enää tarvetta?

  • Hienoa, että näin on tapahtunut! Sähköistä hakemusta ei pysty itse poistamaan järjestelmästämme, joten laitathan viestiä tai soitat milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi / 0445296803. Virheellisten tietojen antaminen voi johtaa avustuksen takaisinperintään, joten otathan yhteyttä tilanteen muuttuessa.

 

Yhteystiedot

Milja Karjalainen yhteystiedot
Tietosuojaseloste

Lasten ja nuorten harrastusrahaston etusivu: www.yhteisokeskus.fi/lastenjanuortenharrastusrahasto