TIEDOTE: STM:n rahoittama Arki haltuun -toiminta on käynnistynyt Satakunnassa

Tiedote 20.9.2018

STM:n rahoittama Arki haltuun -toiminta on käynnistynyt Satakunnassa
–      Kun nuoren elämässä kaikki ei ole kohdillaan

Arki haltuun -toiminta on viiden eri järjestön sekä julkisen sektorin suuri yhteisponnistus nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Arki haltuun -toiminnan tavoitteena on edistää nuorten arjen ja elämisen taitoja niin, että koulutus ja työelämä mahdollistuvat. Toiminnan kohderyhmänä ovat pääsääntöisesti 18–30-vuotiaat, työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret aikuiset sekä muut, joilla on haasteita omassa arjessaan. Tukea tarjotaan sekä ryhmämuotoisina toimintoina että yksilöllisinä, kotiin vietävinä palveluina. Palvelut ja kohtaamiset muokataan nuoren toiveiden mukaisesti.

Ihminen ihmiselle – Arki haltuun tukihenkilöitä nuorille

Nuorten kertoman mukaan eniten elämässä auttavat tutut ja luotettavat ihmiset. Turvallinen aikuinen on kiinnostunut ja kuuntelee nuoren ajatuksia, näkee hänessä hyvää sekä opastaa elämän haasteissa ja valinnoissa. Tarvitaan siis välittäviä ihmisiä virka-aikojen ulkopuolellakin. Arki haltuun -toiminnan aikana tarjotaan myös tukihenkilötoimintaa ja ohjataan vapaaehtoisia nuorten rinnalla kulkijoiksi.

– Jos kiinnostuit ja sinulla on aikaa, tule mukaan, sillä ihmisenä olemisen taito riittää. Vapaaehtoisena annat aikaasi ja teet nuorten elämässä hyvää. Tukihenkilökoulutukseen ovat tervetulleita kaikki!sanoo FinFami Satakunta ry:n omaistyöntekijä Salla Ristolainen.

Porissa käynnistyvään tukihenkilökoulutukseen voi ilmoittautua syyskuun 2018 loppuun asti.

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman Arki haltuun -toiminnan vastuullisena tahona toimii Satakunnan yhteisökeskuksen hallinnoima me-talo Pori. Palvelut tuotetaan järjestöjen ja Ohjaamo Satakunnan yhteistyönä.  Arki haltuun -toimintaa järjestetään Porissa, Harjavallassa, Pomarkussa ja Karviassa.  Toiminta on käynnissä ainakin vuoden 2019 loppusyksyyn saakka.

Lisätietoja antavat:

Satakunnan yhteisökeskus
Me-talo Pori/Arki haltuun -toiminta
hankevastaava
Sanna Paala
044 242 9627
sanna.paala@yhteisokeskus.fi

Satakunnan yhteisökeskus
Milja Karjalainen
toiminnanjohtaja
044 529 6803
milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi

Aiheeseen liittyvää materiaalia:

Tukihenkilökoulutus:
https://finfamisatakunta.fi/tapahtuma/tukihenkilo-ja-vapaaehtoistyon-koulutus

Valtionavustukset nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihanke:
https://stm.fi/valtionavustukset-nuorisotakuuta-yhteisotakuun-suuntaan-karkihankkeessa

Arki haltuun -toiminta:
https://www.yhteisokeskus.fi/arkihaltuun/