Ruoka-avun teemaviikko Porissa

RUOKA-AVUN TEEMAVIIKKO PORI 10.-15.2.2020

MEDIALLE: Viikko 7 ruoka-avun teemaviikko Porissa

Ruoka-apua järjestetään Porissa EU:n ruoka-apuna sekä koulujen, kauppojen ja ravintoloiden ylijäämäruokaa jakamalla. Ruoka-apua järjestävät kaupungin ylläpitämät asukastuvat, seurakunnat ja yhdistykset (mm. Elämän Leipä ry, Elämän Eliksiiri ry, Porin Seudun Työttömät ry, SPR, A-kilta, Hyvän mielen talo, Porin Sininauha, Pelastusarmeija, Klubitalo Sarastus, Satakunnan yhteisökeskus).

Ruoka-avun piirissä Porissa on viikoittain noin 4000-5000 henkilöä. Vapaaehtoistyötä ruoka-avun piirissä tekee säännöllisesti noin 60 henkilöä, lisäksi toiminta tarjoaa mm. työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuden säännöllisesti noin 20 henkilölle. Ruokaa jaetaan eri toimijoiden toimipisteissä lähinnä arkisin sekä lauantaisin. Porissa toimii lisäksi Yhteinen keittiö -verkosto, joka toteuttaa yhteisruokailuja ja muuta osallisuutta edistävää toimintaa.Ruoka-avun parissa toimivat tahot Porissa ovat tiivistäneet yhteistyötään vuoden 2019 aikana.

Yhteistyö jatkuu ja järjestämme viikolla 7 ruoka-avun teemaviikon Porissa. Teemaviikon tavoitteena on lisätä porilaisten päättäjien ja kaikkien kuntalaisten tietoisuutta ruoka-avusta, tuoda esiin ruoka-apuun liittyviä kehittämistarpeita ja porilaista arkea ruoka-apua tarjoavien ja käyttävien silmin. Yhteistyössä järjestämme myös ruoka-avun vapaaehtoisten koulutuksen maaliskuussa 2020.

Pyydämme alueen medioita mukaan yhteistyökumppaniksi teemaviikkoon. Tulemme mm. haastamaan porilaisia päättäjiä vapaaehtoisiksi tai muutoin tutustumaan ruoka-avun arkeen, nostamaan esiin ruoka-avun varassa elävien ihmisten tarinoita sekä kertomaan ruoka-apua järjestävien tahojen toiminnasta.

Mikäli haluatte olla kanssamme yhteistyössä teemaviikon järjestämisessä ja esiin nostamisessa, otattehan yhteyttä allekirjoittaneeseen niin sovitaan lisää.

Milja Karjalainen
Toiminnanjohtaja
Satakunnan yhteisökeskus, Me-talo Pori
p. 044 5296803
milja.karjalainen@yhteisokeskus.fi

Lisätietoja: https://www.pori.fi/uutinen/2019-12-16_kaupunki-kayttaa-50-000-euroa-ruoka-avun-kehittamiseen

Satakunnan yhteisökeskus