Me-talo Pori

Me-talo Pori

Me-talo on yhteisöllinen tila, joka kokoaa alueen kaikenikäiset ihmiset ja toimijat lisäämään yhdessä asuinalueen hyvinvointia. Me-talossa järjestetään innostavaa tekemistä, tarjotaan harrastuksia, luodaan koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia, luodaan kaupunkilaisten toiveista ja tarpeista nousevia kokeiluja ja ratkaisuja.

Me-talo Porin toimintaa koordinoi Satakunnan yhteisökeskus. Me-Säätiö tukee toimintaa.

Mitä teemme?

Me olemme korvat ja olkapää porilaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Keskitämme huomiota erityisesti ”hiljaisten” osallisuuteen, eli kysymme heiltä, joiden ääni ei muutoin kuulu. Käärimme välillä hihat ja suunnittelemme sekä kokeilemme uusia palveluita yhdessä nuorten kanssa. Seuraamme ja arvioimme palvelukokeilujen toimivuutta. Olemme nopeita ja ketteriä sekä meillä on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla. Meillä on uskallusta katsoa eteenpäin, miettiä tulevaisuutta. Haluamme kehittää ja kehittyä meille tärkeimpien eli lasten ja nuorten kanssa.

Palvelukokeiluita tehdään yhdessä Porin kaupungin, muiden järjestöjen, seurakunnan, yritysten ja paikallisyhteisöjen kanssa. Ei ole ’meitä’ ja ’heitä’. On vain me.

  • Kuullaan porilaisia lapsia, nuoria ja aikuisia
  • Keskitetään huomiota ”hiljaisten” osallisuuteen, kysytään heiltä, joiden ääni ei muutoin kuulu
  • Järjestetään Tulevaisuusverstaita, missä paikallisyhteisöt voivat jakaa kokemuksiaan ja ideoida tulevaa
  • Suunnitellaan ja kokeillaan uusia palveluita yhdessä nuorten kanssa
  • Käynnistetään uusia palvelukokeiluita yhdessä Porin kaupungin, muiden järjestöjen, seurakunnan, yritysten ja paikallisyhteisöjen kanssa
  • Seurataan ja arvioidaan palvelukokeilujen toimivuutta

Polkuja työelämään – Tekijöitä yrityksiin

Et tiedä mistä ja miten aloittaa työnhaku? Haluaisitko tutustua johonkin uuteen alaan? Voisiko lyhytaikaiset keikkatyöt olla sopiva juttu sinulle? Oletko yrittäjä, jolla olisi tarjolla töitä? Tarvitseeko yrityksesi apukäsiä tasaamaan sesonkivaihteluja?Työllisyyskoordinaattorimme auttaa sinua!

Etsimme piilotyöpaikkoja, välitämme keikkatöitä, työkokeilupaikkoja, palkkatukipaikkoja, työharjoittelumahdollisuuksia ja totta kai tarvitsemme tekijöitä avoimiin paikkoihin. Me-talo Pori on työllisyyden tukija ja työllistäjä.

Käytössämme on esimerkiksi WorkPilots-mobiilisovellus, jonka kautta saadaan välitettyä keikkatöitä nuorille (noin 14–29-vuotiaille). Tämä on uudenlainen mahdollisuus tarjota ja vastaanottaa vaivattomasti lyhytaikaisia töitä.

Nuorelle: Saat tätä kautta työkokemusta, joka auttaa  saamaan seuraavan työn, kesätyön, löytämään ehkä sen oman unelmaduunisi.

Yrittäjälle: WorkPilots tarjoaa nopean ja vaivattoman tavan tasata sesonkivaihteluita, saada tekemättömälle työlle tekijä ja antaa nuorelle mahdollisuus arvokkaaseen työelämäkokemukseen.

Hei sinä nuori tai aikuinen!
Onko sinulla kokemusta siitä, millaista on olla ja elää nuorena Porissa vuonna 2020? Haluaisitko jakaa tietosi ja näkemyksesi kanssamme? Ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alalaidasta.

ME-TALO TOIMINTAA

https://www.yhteisokeskus.fi/metalotoiminta/

Lisätietoja

 

Kati Aalto

Löydät meidät myös WhatsAppista.
Tallentamalla puhelimesi yhteystietoihin puhelinnumeromme.

SOSIAALINEN MEDIA

Facebook: https://www.facebook.com/metalopori/
Twitter: https://twitter.com/metalopori
Instagram: https://www.instagram.com/metalopori/
YouTube: me-talo Pori YouTube
Snapchat: @metalopori

YHTEYSTIEDOT

Me-talo Pori
Yhteisötalo Otava
Otavankatu 5 A
28100 PORI
(Porin pääkirjaston vieressä)

Me-talo Pori