Järjestötoiminnan perusteet

2022 Järjestötoiminnan perusteet -webinaarisarja

Järjestötoiminnan perusteet

Kattava tietopaketti järjestö- ja yhdistystoiminnasta!

Lämpimästi tervetuloa huhti – toukokuun 2022 Järjestötoiminnan perusteet -webinaarisarjan koulutuksiin! Tavoitteena on tarjota ajantasaista ja kattavaa perustietoa järjestö/yhdistystoiminnasta kertauksena aktiivitoimijoille tai perehdytyksenä uusille toimijoille, joilla ei ole vielä tietoa järjestö/yhdistystoiminnasta.

Webinaarisarja sisältää viisi eriteemaista koulutusiltaa Teams-alustalla. Voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella kaikkiin webinaarisarjan koulutuksiin tai pelkästään joihinkin niistä.

Ilmoittauduthan viimeistään 15.4.2022. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki etätilaisuuteen muutama päivä ennen koulutustilaisuutta.

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

1. Ota yhdistystoiminta ja hallitustyöskentely haltuun!
Aika: to 28.4.2022 klo 17.00–19.00

Yhdistystoiminnan perusasioiden tunteminen vapauttaa energiaa ja aikaa itse toimintaan. Webinaarissa opit, miten yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt ohjaavat yhdistyksen toimintaa. Ehdotus yhdistyslain muuttamiseksi ja toimintaryhmälaiksi on tulossa alkukesästä eduskunnan käsittelyyn – millaisista muutoksista on kyse? Webinaarissa perehdymme myös siihen, millainen on hyvän hallintotavan mukainen yhdistyksen hallituksen työskentely. Mistä asioista hallitus vastaa ja mitä kuuluu hallituksen jäsenten tehtäviin ja vastuisiin?

Kouluttaja: Annika Tahvanainen-Jaatinen, Opintokeskus Sivis

2. Yhdistystoiminnan kehittäminen muuttuvassa toimintaympäristössä
Aika: ti 3.5.2022 klo 17.00–19.00

Vaikuttava yhdistystoiminta on usein riippuvainen yhdistyksen kyvystä valmistautua ja reagoida tulevaisuuden näkymiin. Yhdistys, joka tunnistaa omat vahvuutensa sekä ennakoi ja panostaa tulevaisuudessa tarvittavan osaamisen kehittämiseen on askeleen edellä muita. Pohdimme webinaarissa yhdessä yhdistystoimintaan vaikuttavia muutosvoimia, miten ne näkyvät yhdistyksissänne ja miten mahdolliset haasteet voi nähdä kehittämismahdollisuuksina.

Kouluttaja: Annika Tahvanainen-Jaatinen, Opintokeskus Sivis

3. Miten yhdistystoiminnassa tehdään terveyden edistämistyötä ja lisätään hyvinvointia?
Aika: ti 10.5.2022 klo 17.00-19.00

Yhteistyöllä yhdistysten ja kuntien sekä muiden sidosryhmien kanssa tehdään resursseja säästävää ennaltaehkäisevää työtä, joka lisää asukkaiden hyvinvointia. Nyt on aika yhdistysten löytää roolinsa kunnissa ja hyvinvointialueilla.

Yhteisöllisyys on parasta ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä. Innostutaan yhdessä terveyden edistämisestä!

Kouluttajat: Anne Mikkola, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Milla Roos, Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry

4. Suunnitelmallinen ja laadukas yhdistystoiminta
Aika: to 19.5.2022 klo 17.00–19.00

Miten suunnitella toimintaa ja lisätä toiminnan laatua? Miksi tämä on tärkeää?

Satakunnan Omaishoitajien hyvien käytäntöjen rohkaisemana vahvistetaan tavoitteellista ja tietoon pohjautuvaa otetta yhdistystoiminnassa ja sen kehittämisessä sekä pohditaan toimintasuunnitelman sisältöä.

Kouluttaja: Tanja Tukkikoski, Satakunnan Omaishoitajat ry

5. Miten yhdistyksen talousasioita tulee suunnitella ja hoitaa?
Aika: ti 24.5.2022 klo 17.00–19.00

Sukelletaan pienen yhdistyksen taloushallintoon ja tutustutaan mm. yhdistyksen taloudenhoidon velvoitteisiin, talouden ja varainhankinnan suunnitteluun sekä opetellaan lukemaan tilinpäätöksiä.

Kouluttaja: Arto Bäckström, järjestökonsultti ja -kouluttaja

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 15.4.2022.

Yhteistyössä

Järjestäjät 2022

Lisätietoja

Jaana Tuomela Satakunnan yhteisökeskus