Me-talo Pori

 

Nolla syrjäytynyttä vuoteen 2050 mennessä

Me-talo on yhteisöllinen tila, joka kokoaa alueen kaikenikäiset ihmiset ja toimijat lisäämään yhdessä asuinalueen hyvinvointia. Me-talossa järjestetään innostavaa tekemistä, tarjotaan harrastuksia, luodaan koulutus- ja työllistymismahdollisuuksia, luodaan kaupunkilaisten toiveista ja tarpeista nousevia kokeiluja ja ratkaisuja.

Me-talo Porin toimintaa koordinoi Satakunnan yhteisökeskus. Me-Säätiö tukee toimintaa.

Mitä teemme?

Me olemme korvat ja olkapää porilaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Keskitämme huomiota erityisesti ”hiljaisten” osallisuuteen, eli kysymme heiltä, joiden ääni ei muutoin kuulu. Käärimme välillä hihat ja suunnittelemme sekä kokeilemme uusia palveluita yhdessä nuorten kanssa. Seuraamme ja arvioimme palvelukokeilujen toimivuutta. Olemme nopeita ja ketteriä sekä meillä on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla. Meillä on uskallusta katsoa eteenpäin, miettiä tulevaisuutta. Haluamme kehittää ja kehittyä meille tärkeimpien eli lasten ja nuorten kanssa.

Palvelukokeiluita tehdään yhdessä Porin kaupungin, muiden järjestöjen, seurakunnan, yritysten ja paikallisyhteisöjen kanssa. Ei ole ’meitä’ ja ’heitä’. On vain me.

  • Kuullaan porilaisia lapsia, nuoria ja aikuisia
  • Keskitetään huomiota ”hiljaisten” osallisuuteen, kysytään heiltä, joiden ääni ei muutoin kuulu
  • Järjestetään Tulevaisuusverstaita, missä paikallisyhteisöt voivat jakaa kokemuksiaan ja ideoida tulevaa
  • Suunnitellaan ja kokeillaan uusia palveluita yhdessä nuorten kanssa
  • Käynnistetään uusia palvelukokeiluita yhdessä Porin kaupungin, muiden järjestöjen, seurakunnan, yritysten ja paikallisyhteisöjen kanssa
  • Seurataan ja arvioidaan palvelukokeilujen toimivuutta

Tavoitteet 2019:

  • Perustetaan harrasterahasto yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa – jotta jokaisella porilaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus harrastaa
  • Käynnistetään nuorille suunnattu kokonaisvaltaisen tuen ohjelma yhdessä muiden järjestöjen kanssa – jotta nuorilla olisi oma arki hallussa
  • Etsitään harjoittelupaikkoja, piilotyöpaikkoja ja keikkatöitä – jotta nuoret saisivat kokemuksia työelämästä
  • Etsitään ja kutsutaan vapaaehtoisia aikuisia me-talolle, kouluihin ja vapaa-ajantoimintoihin – jotta jokaisella lapsella olisi elämässään turvallinen aikuinen

Polkuja työelämään – Tekijöitä yrityksiin

Et tiedä mistä ja miten aloittaa työnhaku? Haluaisitko tutustua johonkin uuteen alaan? Voisiko lyhytaikaiset keikkatyöt olla sopiva juttu sinulle? Oletko yrittäjä, jolla olisi tarjolla töitä? Tarvitseeko yrityksesi apukäsiä tasaamaan sesonkivaihteluja?Työllisyyskoordinaattorimme auttaa sinua!

Etsimme piilotyöpaikkoja, välitämme keikkatöitä, työkokeilupaikkoja, palkkatukipaikkoja, työharjoittelumahdollisuuksia ja totta kai tarvitsemme tekijöitä avoimiin paikkoihin. Me-talo Pori on työllisyyden tukija ja työllistäjä.

Käytössämme on esimerkiksi WorkPilots-mobiilisovellus, jonka kautta saadaan välitettyä keikkatöitä nuorille (noin 14–29-vuotiaille). Tämä on uudenlainen mahdollisuus tarjota ja vastaanottaa vaivattomasti lyhytaikaisia töitä.

Nuorelle: Saat tätä kautta työkokemusta, joka auttaa  saamaan seuraavan työn, kesätyön, löytämään ehkä sen oman unelmaduunisi.

Yrittäjälle: WorkPilots tarjoaa nopean ja vaivattoman tavan tasata sesonkivaihteluita, saada tekemättömälle työlle tekijä ja antaa nuorelle mahdollisuus arvokkaaseen työelämäkokemukseen.

Hei sinä nuori tai aikuinen!
Onko sinulla kokemusta siitä, millaista on olla ja elää nuorena Porissa vuonna 2019? Haluaisitko jakaa tietosi ja näkemyksesi kanssamme? Ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Ei ole ’meitä’ ja ’heitä’. On vain me.
https://www.mesaatio.fi/me-talo/me-talo-pori/

Alueella kerättyä kokemustietoa:
Porilaisten seitsemäsluokkalaisten kokemuksia arjesta ja hyvinvoinnista
(Janina Peltonen, 2018)

Johanna Koskinen
koordinaattori
Me-talo Pori
johanna.koskinen(ät)yhteisokeskus.fi
044 982 8662

Kati Aalto
työllisyyskoordinaattori
Me-talo Pori
kati.aalto(ät)yhteisokeskus.fi
044 9861242

Löydät meidät myös WhatsAppista.

Tallentamalla puhelimesi yhteystietoihin puhelinnumeromme.

Facebook: https://www.facebook.com/metalopori/
Twitter: https://twitter.com/metalopori
Instagram: https://www.instagram.com/metalopori/
YouTube: me-talo Pori YouTube
Snapchat: @metalopori

Osoite:

Me-talo Pori
Yhteisötalo Otava
Otavankatu 5 A
28100 PORI
(Porin pääkirjaston vieressä)

 

Me-talo logo web