Silmä

KOKO SATAKUNTA JA VALTAKUNNALLINEN

Satakunnan alueen yhdistykset, yhteisöt ja seurakunnat tarjoavat laajasti tukea, keskustelu- ja asiointiapua. Kokoamme tälle sivustolle Satakunnan alueen ja valtakunnallisten järjestöjen tarjoamista tukitoimista korona-aikana.

Yhteisöjen palveluissa saattaa olla poikkeuksia. Tarkistathan tiedot vielä yhteisöjen omilta verkkosivulta.

Palvelun neuvontanumerot p. 044 744 4181* (arkisin klo 9.00-11.00) & p. 044 740 9922* (arkisin klo 11.00-13.00). Puhelun hinta (mpm/pvm).

Finfami satakunta

www.finfamisatakunta.fi
Sosiaalinen media:
Facebook: @finfamisatakunta
Instagram: @finfamisatakunta
Twitter: @FinFamiSatak

FinFami Satakunta ry on omaisyhdistys, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa omaisille, joilla on huoli omasta jaksamisestaan tai läheisensä mielenterveydestä. Tarkoituksena on auttaa ja tukea satakuntalaisia mielenterveysomaisia. Yhdistys tarjoaa omaisille vertaistukea, omaisneuvontaa, tietoa sekä keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen sekä tiedottaa edunvalvonnasta.

Tarjoamme mielenterveysomaisille ja -läheisille omaisneuvontaa arkisin klo: 9.00-15.00.

Tarjoamme maksutonta tukea ja neuvontaa numerossa 044 303 6282.
Voit myös lähettää meille yhteystietosi tekstarilla, whatsapp:lla, jolloin otamme yhteyttä sinuun päin.

Voit olla meihin yhteydessä puhelimitse:

Salla Ristolainen p. 044 303 62 82 tai
Elina Uusivuori p. 044 5454 628

Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry

https://ensijaturvakotienliitto.fi/porinensijaturvakoti/

Sosiaalinen media:
Facebook: @ Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry

Kaikki Porin ensi- ja turvakotiyhdistyksen väkivaltapalvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voi hakeutua omalla yhteydenotolla, minkäänlaista lähetettä ei tarvita. Ota yhteyttä työntekijöihimme niin kerromme sinulle lisää. Meillä on tarjolla sekä väkivaltatyön avopalveluita sekä aina auki oleva turvakoti.

Lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille tarkoitettu Porin Esikon turvakoti päivystää ympäri vuorokauden. Turvakoti on tarkoitettu kaikille perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, jotka tarvitsevat apua ja tukea tilanteesta selviämiseen. puh. 044 760 5123

Avokriisityö on keskusteluapua väkivaltaa ja muita kriisejä kokeneille aikuisille. puh. 044 716 4219

Jussi-työ on lähisuhdeväkivallan tekijöille suunnattua auttamistyötä. Myös isyys- ja erotyö. puh. 040 707 9483

Lapsityön tavoitteena on lapsen kuuleminen, huomioiminen ja auttaminen väkivaltatilanteissa tai kaltoinkohtelukokemuksissa. puh. 040 569 4407

Maksuton ympärivuorokautinen valtakunnallinen puhelinneuvonta lähisuhdeväkivaltaa kokeneille:

Nollalinja

https://www.nollalinja.fi/ 

puh. 080 005 005

Satakunnan mielenterveysseura ry
http://www.satms.fi/
Kriisipuhelin päivystää p.  09 2525 0111 suomen kielellä ympäri vuorokauden – jokaisena viikonpäivänä.

Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen.

Satakunnan sydänpiiri

https://satakunnansydanpiiri.fi
https://verkkopuntari.fi
Sosiaalinen media:
Facebook: @www.satakunnansydanpiiri.fi
Facebook: @verkkopuntari

Satakunnan sydänpiirin neuvontapuhelin päivystää ma-to klo 10.00-12.00
p. 02-6411406. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla toimisto.satakunta@sydan.fi. Välitämme tietoa vertaistukihenkilöistä, joiden kanssa voi keskustella omaan sydänsairauteen liittyvistä arkielämän tilanteista puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Verkkopuntari tarjoaa tukea painonhallinnan ja elintapamuutosten ohjaukseen verkon välityksellä. Lisätietoja verkkopuntari.fi tai p. 050-3428945.

Sydän Chat tarjoaa puolestaan vertaistukea sydänsairastuneille ja läheisille. Sydän Chatien ajankohdat ja teemat löytyvät sydan.fi/sydanchat

Länsi-suomen avustajakeskus

www.avustajakeskus.fi

Vapaaehtoisten avustajien välitystä (tietyin rajauksin) ja henkilökohtaisten avustajien (myös sijaiset) välitystä. Koronaepidemiaan liittyvä tiedotus/neuvonta koskien avustamiseen liittyvissä asioissa. Palvelunumero p. 02 251 8549 palvelee ma-to klo 9.00-12.00 välitysasioissa ja klo 13.00-15.00 ohjaus ja neuvonta-asioissa.
Invalidiliitto

www.invalidiliitto.fi
Sosiaalinen media:
Facebook @invalidiliitto
Twitter: @invalidiliitto

Vammaisuuteen, vammaispalveluihin, esteettömyyteen, saavutettavuuteen sekä vammaisten henkilöiden oikeusturvaan ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen liittyvissä asioissa Invalidiliiton neuvonta palvelee normaalisti puhelimitse numerossa 0200 1234 ti ja to klo 13.00-17.00 ja sähköpostia voi lähettää osoitteella neuvot@invalidiliitto.fi.

Seitin ja Invalidiliiton nuorten nettitoimintaa

Nuorten nettitoiminta on tarkoitettu liikuntavammaisille ja pitkäaikaissairaille 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kaipaavat tekemistä. Lue lisää ja ilmoittaudu nuorten toimintaan: https://www.invalidiliitto.fi/ajankohtaista/osallistu-seitin-ja-invalidiliiton-nuorten-nettitoimintaan

Kuurojen liitto

https://kuurojenliitto.fi/paivittyvaa-tietoa-koronaviruksesta/
Sosiaalinen media:
Facebook: Kuurojen liiton Aluetyö

Ympäri Suomea olevat Kuurojen liiton aluetyöntekijät. Apua saa etäyhteydellä. Aluetyöntekijät osaavat kyllä tarvittaessa perehtyä myös muiden maakuntien palveluihin ja vastata asiakkaalle esim. viitotulla videoviestillä

Viittomakielellä tiedottaminen valtakunnallisesti: kuurojenliitto.fi sivulle on koottu linkkejä viittomakielisiin (ja muihin) Korona-infoihin. Tietoa viittomakielisistä vertaistuki Facebook-ryhmistä. Kuurojen liiton Aluetyö – fb sivulle tulee viitottomakielelle käännettynä mm. viranomaisten tiedotuksia/ohjeistuksia.

Aluetyöntekijät auttavat yhteydenotossa Korona-puhelinnumeroihin (joihin voi vain soittaa) ja muihin alueellisiin palveluihin esim. kauppa-apu. Yhteyttä aluetyöntekijään voi ottaa videopuhelulla (esim. Skype, WhatsApp, Imo), tekstiviestillä tai sähköpostilla. Kuurojen liitto lähettää valtakunnallisesti oman tiedotteen tästä asiasta yli 65 v. asiakkaille. Kirjeessä on mukana kaikkien Aluetyöntekijöiden yhteystiedot ja mahdolliset loma-ajat.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi

www.vsskmuistiluotsi.fi
Sosiaalinen media:
Facebook: @VSSKMuistiluotsi

Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi-asiantuntija- ja tukikeskus: Satakunnan muistineuvonta puhelimitse ja sähköpostitse: Henkilökohtaista tietoa, tukea ja ohjausta muistisairaille henkilöille ja heidän läheisilleen, muistineuvoja Minna Reunanen, puh. 040 568 8722, minna.reunanen@muistiturku.fi.

Sinua auttavat myös Muistiluotsin muistiohjaaja Päivi Siltanen puh. 040-140 9081, paivi.siltanen@muistiturku.fi tai aluesuunnittelija Marja Takala, puh. 040 187 8070, marja.takala@muistiturku.fi

Satakunnan ja Varsinais-Suomen muistineuvonta chat-keskustelutukena: Chat avautuu Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen kotisivujen etusivun oikeasta alalaidasta www.muistiturku.fi

Lisäksi valtakunnallinen Muistiliitto: Muistineuvo Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17), lisäksi keskiviikkoisin ja perjantaisin  ( klo 12-15) numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset. Ruotsinkielistä palvelua tiistaisin klo. 14.00–17.00 samassa numerossa 23.6 ASTI. Minneslinjen betjänar på svenska på tisdagen klo. 14.00–17.00 på samma telefonnummer.

Vertaislinja Vertaislinja-tukipuhelin tarjoaa kuuntelevan korvan omaishoitajan arjen tilanteisiin vuoden jokaisena päivänä (klo 17.00-21.00) numerossa 0800 9 6000 (maksuton). Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat.

Toiminnastamme löydät lisätietoja: www.vsskmuistiluotsi.fi  ja https://www.facebook.com/VSSKMuistiluotsi/

Satakunnan Omaishoitajat ry

www.sataomaishoitajat.fi
Sosiaalinen media:
Facebook: @satakunnanomaishoitajat

Satakunnan Omaishoitajat ry:n toimisto, Eteläkauppatori 4B (5.krs) 28100 PORI

Toimistolle voi tulla keskustelemaan omaishoidosta ja siihen liittyvistä asioista ajanvarauksella. Tapaaminen voidaan toteuttaa myös ulkona, kävellen tai istuen.

Soita ja varaa oma aikasi:  Mari Hellsten, omaistoiminnan ohjaaja puh. 050 566 2369, Tanja Tukkikoski, toiminnanjohtaja puh. 045 200 8150.  Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sataomaishoitajat.fi.

Satakunnan omaiset, läheiset ja omaishoitajat – Facebook-ryhmä Verkkovertaistukiryhmän tarkoituksena on mahdollistaa vertaistuen saaminen ajasta ja paikasta riippumatta. Ryhmässä voit verkostoitua ja jakaa omakohtaisia kokemuksia vertaisten kanssa. Videovälitteinen vertaistukiryhmä (Teams) Osallistuaksesi videopuhelu -tapaamiseen tarvitset älypuhelimen, tietokoneen tai tabletin, sähköpostiosoitteen sekä nettiyhteyden. Ilmoittaudu Marille, niin saat osallistumislinkin.

Mikäli korona-tilanne muuttuu ilmoitamme asiasta kotisivuillamme www.sataomaishoitajat.fi. Kotisivuilta löydät kunnittain tietoa tulevista tapahtumista. Kasvokkain tapahtuvassa toiminnassa pyrimme huomioimaan turvallisuus- ja hygieniaohjeistukset. Ethän osallistu lähitoimintaan, jos sinulla on vähäisiäkään covid-19-virustaudin oireita.

Suomen Punainen Risti

https://rednet.punainenristi.fi/satakunnanpiiri

Sosiaalinen media:
Facebook: Suomen Punainen risti Satakunnan piiri

Punaisen Ristin paikallisosastojen tulevat tapahtumat, toiminnat ja auttamistehtävät löydät osoitteesta https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi. Luo oma profiilisi ja ilmoittaudu mukaan sinua kiinnostaviin toimintoihin ja tehtäviin!

Ystävätoiminta: Kaipaatko ystävää, jonka kanssa voisit olla puhelimitse tai verkkovälitteisesti yhteydessä? Ystäviä välitetään lähes kaikissa Satakunnan alueen paikallisosastoissa. Täältä löydät paikallisten ystävävälitysten yhteystiedot:

https://rednet.punainenristi.fi/ystavavalitykset

Ahlainen

044-7014577

Eura

050-3211760

Eurajoki

044-977 3593

Harjavalta

040-8224740

Huittinen

044-2751290

Ikaalinen

044-058 7087

Jämijärvi

040-5321188

Kankaanpää

041-5243454

Karvia

045-895 8646

Kiikoinen

045-2292990

Lappi

044-3161152

Mouhijärvi

0400-971906

Nakkila

050-5705478

Noormarkku

040-5331498

Pomarkku

050-5411032

Pori

044-7014577

Punkalaidun

044-979 3780

Rauma

050 545 8414

Siikainen

041-4418765

Säkylä

045-1595239

Ulvila

044-7014577

Jos haluat toimia vapaaehtoisena auttamistehtävissä koronaepidemian aikana, ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen kyselylomake. Punaisen Ristin Satakunnan piiri koordinoi vapaaehtoisten vastaanottoa ja ohjaa heidät eri järjestöjen ja yhdistysten sekä Punaisen Ristin paikallisosastojen kautta auttamistehtäviin. Uudet vapaaehtoiset saavat perehdytyksen.

Ilmoittautumislinkki: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/6943

Jos haluat muuta apua ja tukea, voit olla yhteydessä paikkakuntasi paikallisosastoon:

 

Ahlainen

050-5472244

Eura

040-7794584

Eurajoki

044-2355339

Harjavalta

040-0865639

Hinnerjoki

040-7526818

Honkajoki

040-5515460

Huittinen

044 275 1290

Ikaalinen

044-0587087

Jämijärvi

040-5821272

Kankaanpää

040-7082513

Karvia

040-7782725

Kiikoinen

040-0462192

Kokemäki

040-5200047

Kullaa

044-0250088

Köyliö

040-5239420

Lappi

050-3780227

Lavia

044-5496403

Luvia

050-3415263

Merikarvia

040-5008753

Mouhijärvi

040 5961506

Nakkila

050-5705478

Noormarkku

040-5870339

Pohjois-Ikaalinen

050-3313681

Pomarkku

040-8610320

Pori

044-3003618

Punkalaidun

050-5450545

Rauma

044-2730235

Siikainen

041-4418765

Säkylä

050-5603314

Ulvila

040-5389778

Vammala

040-8245911

Äetsä

040-5010229

MLL

https://satakunnanpiiri.mll.fi
Sosiaalinen media:
Facebook: @mllsatakunta
Instagram: @mllsatakunta
Twitter: @mllsatakunta

Leikkipankki
leikkipankki.leikkipäivä.fi
Leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille

Vertaistukea verkossa
Facebook: VerkkoPerhekahvila Satakunta

Vanhempainnetti, Vanhempainchat ja Vanhempainpuhelin
– Tukea ja tietoa lapsiperheille
mll.fi/vanhemmille
Soita, chattaa tai kirjoita
Vanhempainpuhelimen numero on 0800 92277.

Puheluusi vastataan
maanantaisin klo 10–13 ja 17–20
tiistaisin klo 10–13 ja 17–20
keskiviikkoisin klo 10–13
torstaisin klo 14–20

Puhelu on maksuton.

Chat päivystää
maanantaisin klo 10–13
tiistaisin klo 10–13
torstaisin klo 17-20
perjantaisin klo 10-13
Chat päivystää mainittuina aikoina, mikäli Vanhempainpuhelimen päivystäjiä on vapaana.

Voit myös varata ajan chatiin
Ajanvarauschatista voi varata tunnin keskusteluajan MLL:n työntekijälle tai koulutetulle päivystäjälle. Chat on nimetön ja luottamuksellinen.
Jos asiasi koskee 12–18-vuotiasta nuorta, voit varata ajan MLL:n Nuorisoneuvolan chatiin. Kanssasi keskustelee MLL:n työntekijä. Chat on nimetön ja luottamuksellinen.

Nuortennetti
nuortennetti.fi
MLL:n Nuortennetti on nuorille suunnattu sivusto, josta löytyy tukea, tietoa ja tekemistä nuorille. Nyt Nuortennetissä torjutaan tylsyyttä, sillä sivuston tekemiseen voi osallistua jokainen ja tekemisen vinkkejä on runsaasti. Poikkeusaikana sivustolla järjestetään muun muassa myös moderoituja ryhmächatteja nuorille.

Lasten ja nuorten puhelin
Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 116 111
Voit soittaa lasten ja nuorten puhelimeen: ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20
Puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Puhelu on sinulle täysin ilmainen eikä näy sinun puhelinlaskussasi. Voit ottaa yhteyttä nimettömästi. Puheluita ei myöskään nauhoiteta.

MLL Satakunnan piirin nuorisotyö
Satakunnan tukioppilaille on luotu oma ryhmä Discordissa. Ryhmässä tarjolla vertaistukea ja pohdintaa siitä, miten tukioppilaat voivat olla avuksi koulun muille oppilaille.
Nuorisotyön koordinaattori on tavoitettavissa WhatsApp:n, Instagramin, Snapchatin ja Discordin kautta. Yhteystiedot https://satakunnanpiiri.mll.fi/nuorille/ ja https://satakunnanpiiri.mll.fi/yhteystiedot/

Ruoka-apu.fi

https://ruoka-apu.fi

Moni ruoka-avun järjestäjä on keksinyt oivaltavia toimintatapoja tarjotakseen apua myös meneillään olevassa poikkeustilanteessa. Löydä lähimmät ruokajakelut valtakunnallisesta palvelusta.

Satakunnan Syöpäyhdistys ry

https://www.satakunnansyopayhdistys.fi/

Tietoa ja tukea syöpäkuntoutujille ja läheisille. Satakunnan Syöpäyhdistyksen toimisto arkisin klo 9.00-15.00 p. 02 6305 750.

Syöpäsairaanhoitajat vastaavat arkisin kello 9.00-15.00 numeroista: 040 770 821 ja 0400 592 983.

Taideterapeutti vastaa arkisin klo 9-115 numerosta 044 7347 500.

Näkövammaisten liitto

https://www.nkl.fi/fi/etusivu

Näkövammaisten liiton Palveleva puhelin vastaa arkisin klo 10.00–18.00 numerossa 050 470 0371. Palvelevan puhelimen kautta tavoitat Näkövammaisten liiton asiantuntijat, jotka vastaavat kysymyksiin esimerkiksi vammaispalvelujen hakemisesta sekä muista palveluista näkövammaisille. Puhelin palvelee erityisesti nyt korona-aikana.

Satakunnan Monikulttuuriyhdistys

www.monikulttuuriyhdistys.fi
Facebook: @satakunnanmonikulttuuriyhdistysry
Instagram @moikulttuurinenpori

Informaatiota eri kielillä korona-tilanteesta. Sivustoa päivitetään säännöllisesti: https://monikulttuuriyhdistys.fi/14709/
Henkilökuntamme on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse:
https://monikulttuuriyhdistys.fi/yhteystiedot/henkilokunta/

Soste

https://www.soste.fi/koronavirus/koronavirus-ja-jarjestojen-tarjoamat-palvelut/

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Valtakunnallisten sote-järjestöjen tarjoamat koronavirus-palvelut oheisen linkin kautta. Mukana 56 eri järjestöä.

KORONAAPU ETUSIVU